Eerste prijs KNAW Onderwijsprijs 2020!

09 juni 2020

Onze leerlinge Lise Klapwijk heeft de KNAW Onderwijsprijs 2020 in de categorie economie & maatschappij gewonnen! Ze werd begeleid door haar PWS-begeleider Matthijs Lems. Vorige week werd bekendgemaakt dat zij en leerlingen van 2 andere scholen in deze categorie de winnaars zijn. Vandaag was de officiële prijsuitreiking en daarmee ook de bekendmaking van de 1e, 2e en 3e plaats. Voor Lise de eerste plaats!

Ontzettend trots op Lise die in haar PWS beschrijft hoe belangrijk executieve functies, zoals planning, emotieregulatie en flexibiliteit, zijn voor het leerproces. Om leerkrachten hiervan bewust te maken en leerlingen te helpen deze executieve functies op een speelse manier te ontwikkelen, heeft Lise haar eigen spel bedacht en gemaakt. Deze praktische uitwerking die theoretisch goed onderbouwd is, werd door de jury zeer gewaardeerd.

"Zelfs wetenschappers zijn onder de indruk van profielwerkstuk Lise Klapwijk" kopte het AD vorige week al toen bekend werd dat Lise een van de drie winnaars in haar categorie is.
Vandaag noemde de jury, bij de bekendmaking van de 1e, 2e en 3e plaats, onder andere het volgende over het PWS van Lise: 'knappe vertaalslag', 'verrassend, precies en creatief' en 'diep onder de indruk'.

Dat wij trots zijn, mag duidelijk wezen!

Lise Klapwijk, winnares PWS wedstrijd KNAW Onderwijsprijs 2020
Lise Klapwijk  AD 1e prijs PWS KNAW Onderwijsprijs 2020
Lise Klapwijk  spel PWS KNAW Onderwijsprijs 2020