GSR-academie

Binnen de GSR is een aantal activiteiten samengebracht in de GSR-academie. Bij de realisatie van projecten worden zoveel mogelijk GSR-collega’s ingezet.
Activiteiten van de GSR-academie:

Ondersteuning, toerusting en training
De academie verzorgt de ondersteuning, toerusting en training van onze medewerkers en de begeleiding van beginnende docenten. De GSR heeft als opleidingsschool een relatie met de lerarenopleiding van Driestar hogeschool in Gouda.

Kwaliteitszorg
De GSR doet aan kwaliteitszorg. Vanuit de GSR-academie worden onderzoeken gehouden en geanalyseerd. De opbrengsten hiervan worden binnen de schoolorganisatie teruggelegd.

Steunpunt Onderwijs en steunpunt Zorg
De GSR-academie coördineert het werk van deze twee steunpunten binnen de school.

Identiteit in het onderwijs
We werken samen met andere scholen om onze eigen identiteit in het christelijk onderwijs te blijven versterken. Meer over deze samenwerking is te vinden op GRIP.
Elke medewerker moet zich blijven afvragen welke bijdrage hij of zij hierin kan leveren. De GSR-academie helpt om de kaders hiervoor duidelijk te houden. Dit gebeurt door trainingen maar ook door het ontwikkelen van (aanvullend) lesmateriaal, en het ontwikkelen van 'dagopeningen'. Docenten gebruiken dit eigentijdse materiaal om met de leerlingen elke dag te beginnen met een gedeelte uit de bijbel.

Contact: academie@gsr.nl