Extra curriculaire activiteiten

Of in gewoon Nederlands: wat kun je naast de gewone lessen doen

TEACH|nasium

H/V4-leerlingen kunnen er sinds dit schooljaar bij ons voor kiezen om het TEACH|nasium te volgen.

Ontdek nu vast of een loopbaan in het onderwijs jou zou liggen. Op deze manier kun je nu vast beoordelen of je na je middelbare school een opleiding in het onderwijs wilt volgen. 
Het geeft ook extra uitdaging, want je doet dit naast je gewone schoolwerk.
Je gaat lessen pedagogiek, didactiek en coaching volgen aan de Christelijke Hogeschool in Ede. Ook ga je vast stage lopen op basisscholen en middelbare scholen.

Debatclub

Bij ons op school kun je leren debatteren. Wekelijks komt de debatclub op school bij elkaar. Ze geven je de nodige tips en trics en je oefent in de praktijk met elkaar.
We doen als school ook mee met landelijke debatclubs en -wedstrijden.
Dit alles naast je gewone schoolwerk natuurlijk, het komt niet in de plaats van een van de andere vakken. Maar kun jij wel een beetje extra uitdaging gebruiken, dan is dat juist leuk!

Cambridge Engels en Goethe Duits

Het is bij ons mogelijk om bij Engels en Duits ervoor te kiezen om dit op een hoger niveau te volgen. Je krijgt bij Goethe Duits een certificaat als bewijs dat je dit gevolgd hebt.
In Cambridge Engels, of English Advanced, kun je apart examen doen.

Schoolorkest / Schoolband

Hou je van muziek maken dan zit je bij ons op school goed. We doen veel aan muziek buiten de gewone lessen om. 
We hebben een groot schoolorkest en er is een schoolband. Zij treden op bij speciale gelegenheden in school zoals bijvoorbeeld de kerstvieringen. Ze treden ook op voor ouders en andere belangstellenden op speciale avonden. Ën zij spelen ook in Theater Zuidplein tijdens de Grote Avonden.

Hieronder een opname van ons schoolorkest in coronatijd.