Ondersteuning

Om ervoor te zorgen dat jouw overstap naar het voortgezet onderwijs zo goed mogelijk gaat, word je bij de GSR goed begeleid.

De mentor

Zo heeft elke klas een eigen mentor. De mentor is jouw aanspreekpunt binnen de school. Je krijgt in de eerste klas mentorlessen waarin van alles uitgelegd wordt over de gang van zaken op school. Ook houdt de mentor in de gaten hoe het met jou gaat. Lukt het je bijvoorbeeld om aansluiting te vinden in de klas? Of heb je problemen met het maken van je huiswerk? Dat zijn zomaar twee voorbeelden waar de mentor je bij kan helpen.

Studielessen

In het eerste jaar krijg je studielessen. Hierin leer je hoe je met je werk op school aan de slag moet gaan. Zo leer je hier hoe je je huiswerk het beste in kunt delen. En ook hoe je je kunt voorbereiden op een toets.

Zorgteam

Soms heb je gewoon even wat meer hulp nodig. Dan is goed om te weten dat er op de GSR een zorgteam is. Gaat het plannen je moeilijk af of heb je moeite met het leren van die Franse woordjes? Dan kan een studiebegeleider jou verder helpen. Klap je dicht met een toets of voel je je vaak verdrietig? Dan zijn er op de GSR counselors die jou verder kunnen helpen.

Hoogbegaafdheid en excellentie

Als je hoogbegaafd of bijzonder getalenteerd bent, dan kunnen we je op de GSR extra uitdagingen bieden. Onze talentcoaches geven je individuele begeleiding om inspirerende uitdagingen binnen of buiten de school te vinden en daaraan te werken.

Trainingen

Op de GSR bieden we een aantal trainingen voor leerlingen aan, waaronder bijvoorbeeld motorische remedial teaching en examenvreestraining. Aan sommige trainingen/onderzoeken zijn kosten verbonden.

Meer weten?

Wil je meer weten over de leerbegeleiding? Lees dan de folder Leerlingbegeleiding Rotterdam.

GSR 2018 Rotterdam leerling met docent begeleiding uitleg

 

 

 

Huiswerkbegeleiding

Wanneer je thuis moeite hebt om je huiswerk goed te maken of te leren, dan kan huiswerkbegeleiding een goede oplossing voor je zijn. Van maandag tot en met donderdag wordt deze begeleiding in school gegeven door Lyceo (voorheen Instituut Schenkel). Hier zijn wel extra kosten aan verbonden.