Ondersteuning

Om ervoor te zorgen dat jouw overstap naar het voortgezet onderwijs zo goed mogelijk gaat, word je bij de GSR goed begeleid.

De mentor

Zo heeft elke klas een eigen mentor. De mentor is jouw aanspreekpunt binnen de school. Je krijgt in de eerste klas mentorlessen waarin van alles uitgelegd wordt over de gang van zaken op school. Ook houdt de mentor in de gaten hoe het met jou gaat. Lukt het je bijvoorbeeld om aansluiting te vinden in de klas? Of heb je problemen met het maken van je huiswerk? Dat zijn zomaar twee voorbeelden waar de mentor je bij kan helpen.

Zorgteam

Soms heb je gewoon even wat meer hulp nodig. Dan is goed om te weten dat er op de GSR een zorgteam is. Gaat het plannen je moeilijk af of heb je moeite met het leren van die Franse woordjes? Dan kan een studiebegeleider jou verder helpen. Klap je dicht met een toets of voel je je vaak verdrietig? Dan zijn er op de GSR counselors die jou verder kunnen helpen.

Hoogbegaafdheid en excellentie

Als je hoogbegaafd of bijzonder getalenteerd bent, dan kunnen we je op de GSR extra uitdagingen bieden. Onze talentcoaches geven je individuele begeleiding om inspirerende uitdagingen binnen of buiten de school te vinden en daaraan te werken.

Meer weten?

Wil je meer weten over de leerbegeleiding? Lees dan de folder Leerlingbegeleiding Rotterdam.

GSR Rotterdam2018 leerkracht meisje 1 op 1 begeleiding groep 7/8

 

 

 

Huiswerkbegeleiding

Wanneer je thuis moeite hebt om je huiswerk goed te maken of te leren, dan kan huiswerkbegeleiding een goede oplossing voor je zijn. Van maandag tot en met donderdag wordt deze begeleiding in school gegeven door Lyceo (voorheen Instituut Schenkel). Hier zijn wel extra kosten aan verbonden.